Det här seminariet är genomfört.

Möjligheter och risker i sociala medier. Fullbokat.

Vet du vilka regler som gäller i sociala medier och vem som är ansvarig för inlägg och kommentarer?

Allt fler företag väljer naturligt nog att synas i sociala medier. Enligt Stiftelsen för internetinfrastrukturs rapport ”Svenskarna och Internet 2014”  ägnar vi i genomsnitt 4 timmar i veckan åt sociala nätverk. De sociala plattformarna gör det enkelt att effektivt sprida och dela information och företag bör ha koll på vilka lagar och regler som gäller i sociala medier.

Under seminariet Möjligheter och risker i sociala medier tittar vi på praktiska exempel och diskuterar frågor som: Får man anordna en tävling hur som helst på t.ex. Instagram? När krävs det samtycke att dela material på Facebook? Vilket ansvar har du att ta bort kommentarer på en sida? Får jag betala bloggare för att skriva om mina produkter?

Seminariet vänder sig till alla som nyttjar sociala medier eller internet i övrigt för spridning av sina budskap. Särskilt viktig är seminariet för dig som på något sätt arbetar med marknadsföringskampanjer i sociala medier.

Föredragshållare är Cecilia Torelm Tornberg. Cecilia är advokat på Advokatfirman MarLaw, en nischbyrå specialiserad på marknads- och immaterialrätt, och är verksam som processombud vid domstol och biträder vid förhandlingar med myndigheter och privata organ.

Frukost finns framdukad från 07:45 och seminariet börjar 08:00. Välkomna!

Bildspel